Over Ons

HGT GEVELTECHNIEK heeft al meer dan 27 jaar ervaring op het gebied van gevelonderhoud, gevelreiniging, diverse isoleer technieken, impregneren, graffiti verwijderen, verfverwijderen en het injecteren van muren om het optrekkend vocht te bestrijden. De voorgeschiedenis van HGT zullen wij in het kort aan u uitleggen.

De geschiedenis van HGT GEVELTECHNIEK

 

De eigenaar vanaf de eerste minuten van HGT GEVELTECHNIEK is Michel Hengeveld. De voorgeschiedenis en kennis heeft hij opgedaan na het behalen van zijn studie bouwkunde aan de MTS in Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma kon Michel stage gaan lopen voor Ballast Nedam in Saudi Arabië.  Michel heeft uiteindelijk 7 jaar de mooiste objecten mogen bouwen van een universiteit tot een ziekenhuis en van wooncomplexen tot een paleis.

Na 7 jaar ervaring opgedaan te hebben in Saudi Arabië en Koeweit hebben Michel en Ellen besloten om terug te keren naar Nederland.  Michel kreeg direct mooie banen aangeboden maar heeft uiteindelijk ervoor gekozen om te gaan werken voor een Woningbouw vereniging die zich bezig hield met het renoveren van woningen. Michel kreeg bij deze werkgever, samen met nog een collega, een renovatie complex van 800 woningen in Bos en Lommer te Amsterdam aangeboden. Dit project moest Michel samen met zijn collega coördineren en in goede banen leiden.

We kunnen wel concluderen dat bij deze opdracht het begin van HGT GEVELTECHNIEK is ontstaan. Nadat de werkzaamheden in Amsterdam tot een einde waren gekomen, kon Michel zijn draai niet meer vinden bij zijn huidige werkgever als opzichter. Na wat omzwervingen bij wat andere bedrijven heeft Michel de stoute schoenen aangetrokken en is in 1992 voor zichtzelf begonnen.

In 1992 zijn Michel en Ellen vanuit huis begonnen met HGT GEVELTECHNIEK. De eerste paar jaren van het bestaan hebben wij o.a. veel werkzaamheden gehad in het voormalige Oost Duitsland. Na een aantal jaren een naam op te hebben opgebouwd bij aannemers en woningbouwverenigingen kregen wij steeds meer werkzaamheden in Nederland. Den Haag (Spoorwijk) was de eerste grote stad waar wij veel werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Inmiddels zijn wij niet meer uit beeld geraakt bij woningbouw verenigingen, VvE’s maar ook bij de particulieren. HGT is als bedrijf VCA en KOMO gecertificeerd en vanaf 2003 in het bezit van een mooi bedrijfspand van 650 vierkante meter gevestigd in Mijdrecht.

Inmiddels is HGT GEVELTECHNIEK uitgegroeid tot een familie bedrijf. Michel en Ellen zijn de eigenaren van het bedrijf. Hun zoons Michael en Robin zitten inmiddels ook al 15 jaar en 8 jaar in het bedrijf.    

Langzamerhand nemen Michael en Robin de zaak over en mogen Michel en Ellen wat meer genieten van het leven, ook al zullen zij nooit verdwijnen bij HGT GEVELTECHNIEK en achter de schermen zullen zij altijd betrokken blijven.

In 1992 begon Michel met kleine werkzaamheden voor zowel woningbouw verenigingen, VvE en op de particulieren markt. Inmiddels renoveren wij meerdere complexen tegelijkertijd en zijn wij erg flexibel en daadkrachtig met onze gekwalificeerde personeelsleden.