Spouwmuurisolatie Hilversum

27 juni, 2019

Spouwmuurisolatie

 

De bewoners in Hilversum op de Moerbeilaan 36 kwamen met de vraag of wij hun woonhuis konden verduurzamen. Na inspectie is gebleken dat de huidige spouwmuren nog niet voorzien was van spouwmuurisolatie. Daarom is ervoor gekozen om het gehele woonhuis te voorzien van spouwmuurisolatie. D.m.v. kleine openingen in het voegwerk kunnen wij het isolatiemateriaal aanbrengen in de spouwmuren. De inblaasmachine zorgt ervoor dat in de spouwmuren het isolatiemateriaal weer verdeelt wordt en op elkaar wordt aangedrukt. Hierdoor krijgen de spouwmuren de juiste pakking. Naderhand zullen wij de kleine openingen weer afvoegen in bestaande voegkleur, hierdoor valt het haast niet op dat de spouwmuren voorzien is van spouwmuurisolatie. Het wooncomfort zal vanaf dag 1 verbeterd zijn, de terug verdien tijd is ongeveer 4 jaar.

 

Reinigen

 

Tijdens de inspectie is gebleken dat het voegwerk van redelijke goede kwaliteiten zijn, toch willen de bewoners hun gevels beschermen met gevel impregneer. Om gevel impregneer aan te kunnen brengen moeten wij eerste de geveldelen reinigen, het voegwerk moet gecontroleerd worden op gebreken en zo nodig moet dit hersteld worden voordat wij gevel impregneer kunnen aanbrengen. Al het metselwerk en voegwerk van het woonhuis wordt door HGT Geveltechniek gereinigd d.m.v. stream + reinigen. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van metselwerk en voegwerk, de temperatuur van het water loopt op tot 100 graden heet water. Hierdoor branden alle algen en mossen van de gevels en kan het latere aangebrachte impregneer product goed indringen.

 

Voegwerk herstel

 

Nadat de gevels zijn gereinigd wordt door HGT Geveltechniek wordt het voegwerk gecontroleerd op gebreken. Mocht het voegwerk beschadigd zijn dan zullen wij dit ophakken tot een diepte van 10 mm of tot aan de metselmortel, de ondergrond wordt stofvrij gemaakt voor een optimale hechting van het nieuwe voegwerk, naderhand wordt er nieuw voegwerk aangebracht. De voegkleur wordt erbij gezocht zodat er haast geen kleurverschillen ontstaan en hetzelfde voegsoort wordt terug gevoegd. Helaas bestaat de kans op reparatie werkzaamheden dat er een kleine kleurverschil kan optreden.

 

Thor Helical Systeem

 

Op diverse plekken in de gevels is het metselwerk zwaar gescheurd. Volgens het Thor Helical systeem kunnen wij deze scheuren gemakkelijk opvangen zonder dat hele geveldelen opnieuw gemetseld moeten worden. Op de hart van de scheur brengen wij wokkels aan van Thor Helical. De wokkels zijn 1 meter lang en worden om de 4 metsellagen aangebracht. Wij slijpen op deze plekken het voegwerk eruit tot een diepte van 50 mm, de ondergrond wordt stofvrij gemaakt. (schoongespoeld) Na droging zullen wij een 2 componenten mortel aanbrengen 35 mm dik. Daar worden de wokkels ingedrukt en als de 2 componenten mortel is uitgehard zal het voegwerk worden aan geheeld. Hierdoor zal het metselwerk niet meer verder gaan scheuren maar worden de krachten opgevangen in de wapeningstaven.

 

Impregneren

 

Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd kunnen wij beginnen met het beschermen van de geveldelen tegen vochtindringing. Dit doen wij d.m.v. gevel impregneer. Gevel impregneer is een transparante beschermlaag die ervoor zorgt dat regenwater van het metselwerk en voegwerk af druppelt. Hierdoor vertragen we het proces van algen en mossen aangroei en verleng je de levensduur van het voegwerk met 10 jaar. Nadat wij de gevels hebben voorzien van impregneer zullen wij de ramen en kozijnen schoonmaken en bewassen.

 

Garantie

 

Op alle geleverde diensten geven wij een garantie van 10 jaar.    

Bron: HGT geveltechniek

Terug naar het overzicht