schoorsteen renovatie Uithoorn

21 november, 2017

Voegen herstellen

De bewoners op Hugo de Grootlaan 31 in Uithoorn hadden last van lekkage dat veroorzaakt werd door de schoorsteen. Bij voorinspectie in gebleken dat het voegwerk in erg slechte staat verkeerd. Hierdoor zal het regenwater doorslaan naar de binnen gevels toe! Wij hebben daarom de bewoners geadviseerd om het voegwerk in zijn geheel te vervangen!

Wij zullen het voegwerk ophakken tot minimaal 1cm diep, dit in nodig voor een goede hechting van het nieuwe voegwerk! Het uithakken zullen wij doen d.m.v. stof arm hakken, hierdoor zal 100% van al het fijn stof en kwartsstof direct worden afgezogen en worden opgevangen in speciale stofzuigers!

Gevelreiniging

Als al het oude voegwerk ik uitgehakt zullen wij de geveldelen reinigen d.m.v. stoomcleanen. De tempraturen van het water kunnen oplopen tot 150 graden heet water, hierdoor zullen alle algen en mossen doodbranden al zal het metselwerk 100% stofvrij zijn. Dit is ook nodig voor een goede hechting van het nieuwe voegwerk. De werkdruk kunnen wij ter plaatsen verstellen maar dat kan variëren van 40 bar tot 350 bar!

Schoorsteen onderhoud

Bij de schoorsteen hadden de bewoners last van lekkage, dit werd veroorzaakt omdat het voegwerk erg slecht is! De schoorsteen had zoveel last van vochtdoorslag dat zelfs het metselwerk er last van heeft gehad. De stenen kwamen los te zitten van elkaar, hierdoor konden wij de stenen gemakkelijk 1 voor 1 eraf halen. Dit is uiteraard niet goed voor de schoorsteen!

Wij hebben alle kapotte, beschadigde en verzadigde stenen van de schoorsteen verwijderd en daarvoor nieuwe stenen aanbracht en de schoorsteen opnieuw opgemetseld!
Zorg ervoor dat je voegwerk tijdig word vervangen, hierdoor voorkom je metsel schade aan uw woning! Het voegwerk gaat gemiddeld zo'n 30 jaar mee!

Gevel impregneren

Als al het voegwerk is vervangen, het metselwerk is gereinigd kunnen wij starten met het impregneren van het voeg en metselwerk. Dit is een transparante beschermlaag die gedurende 10jaar ervoor zorgt dat regenwater niet meer via de gevels kan binnen dringen maar eraf parelt! u krijgt hier ook 10 jaar garantie van ons bij!

Terug naar het overzicht