gevelonderhoud en spouwmuurisolatie Wilnis

28 november, 2017

Zandstralen

De voorgevel en zijgevel van het bedrijfspand is bij het proefstuk zetten niet opgeknapt. Wij hebben eerst een proefvlak gemaakt met steam + reinigen (stoomcleanen) maar de vervuiling verdween niet uit het metselwerk. Daarom is ervoor gekozen om de regenkanten (zuid, zuid/west) het metselwerk te reinigen d.m.v. zandstralen.
Met een zandkorrel die rond is en met onze speciale Torbo straalunit zal de ondergrond (metselwerk) nagenoeg niet beschadigd raken. Het voegwerk van het bedrijfspand is nog van goede kwaliteit en hoeft niet vervangen te worden! Wel zal reparatie voegwerk uitgevoerd moeten worden.

 

Gevelreiniging d.m.v. stoomcleanen

Van de overige geveldelen (noord, noord/oost) wordt het metselwerk gereinigd d.m.v. stoomcleanen. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van het metselwerk en voegwerk. Dit is ongeveer 180 bar stoomdruk en 155 graden heet water. D.m.v. deze reinigingsmethode zullen de ondergronden niet beschadigen maar de oppervlakte wel schoon zal worden.

 

Voegen herstellen

Nadat het metselwerk is gereinigd d.m.v. zandstralen of stoomcleanen zal het voegwerk gecontroleerd worden op gebreken. Mocht het voegwerk beschadigd zijn zullen wij deze ophakken om vervolgens af te voegen. Het betreft om reparatie voegwerk dus kan op kleurverschil is altijd aanwezig, maar na jaren ervaring kunnen wij dit minimaliseren tot het gewenste resultaat.

 

Spouwmuurisolatie

De spouwmuren van het bedrijfspand zijn groot genoeg en bij inspectie bleken ze ook nog leeg te zijn. De diepte van de spouwmuren moeten om te kunnen isoleren minimaal 3,5 cm breed zijn. Deze spouwmuren waren 6cm breed. Hoe breder de spouwmuren hoe meer rendement je eruit kan halen.
We zullen kleine openingen boren in het voegwerk zodat het isolatie materiaal via kleine openingen de spouwmuren kan zullen. Als de gehele spouwmuur is voorzien van spouwmuurisolatie zullen wij de boorgaten afvoegen in bestaande kleur als huidige voegwerk.
Doordat de spouwmuren 6cm breed zijn, zal ongeveer de terug verdien tijd 4 jaar duren. U krijgt van ons 10 jaar garantie!

 

Gevel impregneren

Als al het metselwerk is gereinigd, het voegwerk is gerepareerd kunnen wij starten met het impregneren van de gevels. Dit is een transparante beschermlaag die gedurende 10 jaar ervoor zorgt dat regenwater eraf parelt i.p.v. indrinkt. Na het aanbrengen van de gevel impregneer zullen wij de ramen en kozijn lappen / afnemen.

Terug naar het overzicht