Schoorsteen renovatie

Oude schoorstenen zijn vaak in slechte staat. Water dring die door het rookkanaal en vaak ontstaat lekkage, zonder dat duidelijk is waar het lek precies zit. Onnodig schade aan het dak en binnenmuren  tot gevolg. Kosten voor reparatie of zelfs schoorsteen renovatie kunnen hoog oplopen.

Bij oude huizen kan het daarom geen kwaad om een inspectie van de schoorsteen te overwegen. HGT Geveltechniek beschikt over ruime ervaring en expertise om u een professioneel  advies te geven.

De renovatie van de buitenkant van de schoorsteen is afhankelijk van de staat ervan. Werkzaamheden die wij uitvoeren zijn:

  • voegen herstellen
  • reinigen metselwerk
  • impregneren voeg- en metselwerk
  • afsmeren schoorsteenhoed
  • plaatsen of vervangen loden harpstukken of voetlood

Schoorsteen vervangen

Soms is de schoorsteen er zo slecht aan toe dat schoorsteen renovatie niet voldoet en dat deze geheel moet worden vervangen. De schoorsteen wordt afgebroken en daarna geheel opnieuw opgebouwd. 
Nadat de schoorsteen helemaal is opgelapt kan die er weer jaren tegen. Het impregneermiddel kan wel tot 10 jaar mee. De schoorsteen afhankelijk van de situatie wel tot 30 jaar.

Voor schoorsteen renovatie moeten stijgers en andere materiaal geplaatst worden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat na de herstelwerkzaamheden alles netjes wordt achtergelaten. Vuil en rommel is afgevoerd. Dat hoort bij de service.

Voorkom schade aan uw schoorsteen!

Wilt u weten hoe de conditie van uw schoorsteen is, neem dan contact op met HGT Geveltechniek. Wij helpen u graag verder.