Stoomreinigen

Stoomreinigen doet wonderen voor het aanzien van gebouwen, huizen en bedrijfspanden.

Overheidsgebouwen, zoals gemeentehuizen, zijn vaak grote gebouwen met een imposante uitstraling. Deze behoren er goed verzorgd uit te zien. Regelmatige reiniging is noodzakelijk en is effectief te doen door middel van reinigen met stoom. Stoomreiniging is relatief goedkoop en milieu vriendelijk en zorgt ervoor dat een gevel voor een langere tijd vrij is van mossen, algen en andere milieuvervuiling.

Hoe werkt stoomreinigen?

De reiniging gebeurt door de toepassing van stoom onder beheerste druk met behulp van een hogedrukreiniger. Water wordt verwarmd (maximaal 150 graden C.) en onder gecontroleerde druk tegen de gevel gespoten. (maximaal 180 bar stoomdruk) De combinatie van warmte en druk zorgen ervoor dat het vuil loslaat en wordt weggespoeld.

 

Gevels die bestaan uit steensoorten komen voor deze methode in aanmerking. Diep doorgedrongen vuil kan niet met stoom worden gereinigd. Daarvoor genieten andere behandelingen de voorkeur, waaronder stralen.

Na deze behandelingen ziet het pand er weer perfect uit.

Inspectie gevel

Het spreekt voor zich dat grondig onderzoek van het te behandelen oppervlak noodzakelijk is. Op basis van de uitkomst en onze decennia lange ervaring geven wij het juiste advies.

HGT geveltechniek heeft een ruime ervaring in het reinigen van woningen in het beheer van woningbouwverenigingen en Overheidsgebouwen. Van een schoolgebouw en gemeentehuis tot aan een monumentaal pand.

Wilt u meer weten , neem dan contact op met HGT Geveltechniek. Wij helpen u graag verder.