Met gepaste druk en heet water reinigen

Verf verwijderen van muren is werk voor de vakman.

Er zijn nogal wat huizen, bedrijfspanden of andere objecten voorzien van een laag verf. Als u de geschilderde oppervlakten weer in de oorspronkelijke staat wilt brengen, is dat geen klus voor amateurs. De werkzaamheden zelf, vaak op grote hoogten en ook het gebruik van de materialen en producten, vragen om professionals.

 

Inspectie geverfde muren

Voordat verf van de muren verwijderd wordt, is nauwkeurige inspectie van geverfde muren noodzakelijk. Vaak blijkt dat er niet één, maar meerdere verflagen zijn aangebracht. En dat heeft consequenties voor de behandeling en bepaalt hoe HGT Geveltechniek het werk gaat uitvoeren.

Werkzaamheden verf verwijderen

Om geschilderde muren weer in hun oorspronkelijke staat te brengen, behandelen we ze met een biologisch afbreekbaar middel. Afhankelijk van de situatie kan de inwerking tussen de 1 en 24 uur in beslag nemen. Daarna wordt de verf omzichtig met een hogedrukreiniger verwijderd. Door de dikte van de verflaag moet die behandeling soms meerdere keren worden herhaald.

Bij sommige baksteensoorten blijven verfresten achter in de poriën. Licht nastralen is dan soms nodig. De praktijk leert dat na het verwijderen van de verflagen, het voegwerk vaak in slechte staat is en verdere behandeling behoeft.

Na deze behandelingen ziet het pand er weer perfect uit.

Wilt u meer weten verf verwijderen van muren, neem dan contact op met HGT Geveltechniek. Wij helpen u graag verder.