Spouwankers bijzetten

De spouwankers en de renovatie spouwankers zijn spiraalvormige RVS ankers waarmee het binnen- en buitenblad aan elkaar verbonden wordt. De ankers zijn ontworpen om met evenredige snijlijn te verankeren, de anker baant zich een natuurlijke weg in de meeste gevelmaterialen.

Controle uitvoeren

 

Veel gemetselde gevels in Nederland voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Circa 80% van de panden met 3 of meer woonlagen, vanuit bouwjaar 1945 tot 1990, vormen een risico voor de omgeving. Bij de risico panden is voornamelijk de verankering van spouwankers in het metselwerk of beton niet meer voldoende en zijn veelal de gevelankers/spouwankers aangetast door roest (corrosie). Om de veiligheid van de gevels te borgen is het aanbrengen van renovatieankers, ook wel genoemd renovatie spouwankers, vaak een must.

 

Spouwankers hebben een functie in de muur, de ankers zijn structurele verbindingen die het buiten- en binnenblad verbinden. Ondanks de belangrijke functie van spouwankers, blijkt uit onderzoek dat er een groot deel van de gevels onveilig zijn door aangetaste spouwankers.

Nadat er een degelijk onderzoek heeft plaatsgevonden zullen wij starten met een behandelplan.