Onderhoud kunststof

Kunststof is een veel toegepast materiaal in de bouw van huizen, kantoren en bedrijfspanden. Vandaar dat onderhoud kunststof steeds vaker door HGT Geveltechniek wordt uitgevoerd. Het materiaal is licht, duurzaam en bruikbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen. Aan de buitenzijde van gebouwen worden veelvuldig kunststof kozijnen geplaatst. In ons klimaat met weer en wind en soms ook zeer scherpe zon, kunnen kunststof kozijnen flink vuil worden.

Vaak wordt gedacht dat onderhoud kunststof kozijnen niet of nauwelijks nodig is. Niets is minder waar! Soms vertonen kozijnen zelfs hardnekkige vlekken en worden ze na verloop van tijd zelfs aangetast. Het doet de uitstraling van panden geen goed en is funest voor de kwaliteit en duurzaamheid.

Ook andere onderdelen van een pand of huis, zoals panelen en gevelbekleding van kunststof, hebben onderhoud nodig. Ieder type kunststof, zoals bijvoorbeeld van Keralit, Trespa, Eternit of Werzalit, moet op een andere manier schoongemaakt te worden. doet.

Reiniging kunststof

Aan onderhoud kunststof gaat een inspectie vooraf. We onderzoeken eerst het type vervuiling en stemmen daar onze behandeling op af. Meestal volstaat het om met stoomreinigen het kunststof te reinigen. Als het noodzakelijk is, reinigen we zelfs volledig met de hand. Daarna behandelen we het oppervlak met een speciaal vuilafstotend middel, zodat vervuiling voor langere tijd geen kans krijgt.

Geef uw pand weer een mooie uitstraling en neem voor het maken van een vrijblijvende afspraak contact op met HGT Geveltechniek. Wij helpen u graag verder.