Onderhoud aluminium


Onderhoud van aluminium kozijnen is specialistisch werk. Het reinigen / ontvetten van het aluminium en het aanbrengen van een beschermende laag vraagt om veel ervaring, kennis en kunde.

Kozijnen en andere delen die in aluminium zijn uitgevoerd, kunnen worden aangetast door weersinvloeden. Ook uitlaatgassen laten hun sporen achter. De aluminiumoxidatie moet verwijderd worden.  
Een verontreiniging die de uitstraling van uw panden geen goed doet. Afhankelijk van het type vervuiling reinigen we het object met de hand. Daarna behandelen we het oppervlak met een speciaal vuilafstotend middel, zodat u voor lange tijd kunt genieten van een schoon aanzicht.

Werkwijze onderhoud aluminium

Allereerst onderzoeken we het type vervuiling en stemmen daar onze behandeling op af. Waar mogelijk streven we naar langdurige conservering van het aluminium. Na de reinigingsbeurt, met speciale reinigingsapparatuur of zelfs volledig handmatig, worden materialen met speciaal vuilafstotende middelen behandeld, zodat vervuiling voor langere tijd geen kans krijgt.
Uw geveldelen, kozijn en puien zien er weer stralend uit!

Na 5 jaar kan toch de aluminiumoxidatie terugkomen. Daarom is regelmatig onderhoud aan uw kozijnen, puien en balustrades erg belangrijk. Voor een beter resultaat bevelen wij impregneren of hydrofoberen van de gevel aan.

Indien u onderhoud aan uw kozijnen professioneel wilt laten uitvoeren neem dan voor het maken van een vrijblijvende afspraak contact op met HGT Geveltechniek. Wij helpen u graag verder.