Gevel impregneren

Gevel impregneren is een methode waarbij speciale, waterafstotende vloeistof egaal over de gevel wordt aangebracht. Water kan van buitenaf niet meer binnendringen. Maar vocht uit de muur kan wel naar buiten. Zo kan het huis wel ademen en de vochtigheid reguleren. Het is het meest effectief als eventueel schade aan voegen en stenen hersteld en de gevel eerst gereinigd is. Op deze manier behoudt uw gevel veel langer een fraai uiterlijk.

Gevel impregneren, waarom? 

Metselwerk is meestal poreus van karakter en neemt daarom vocht op dat tijdens droge perioden weer verdampt. Als het metselwerk langdurig is bloot gesteld aan vocht, kan er schimmelvorming, vervuiling en vorstschade ontstaan. Met gevel impregneren wordt langdurig voorkomen dat vocht van buitenaf de muur kan binnendringen. Goed onderzoek naar de staat van de gevel is noodzakelijk, voordat met de behandeling kan worden begonnen.

We onderzoeken o.a. of vochtproblemen hun oorsprong vinden in doorslaand vocht of in condensvorming. Is dat laatste het geval, dan is gevel impregneren geen geschikte oplossing. De condensvorming kan dan zelfs verergeren. Is uw gevel wel geschikt voor impregneren, dan werkt de bescherming jarenlang.

Wilt u weten of gevel impregneren bij u kan worden uitgevoerd, neem dan contact op met HGT Geveltechniek. Wij helpen u graag verder.