Dak reflectie / dak coating

Last van hitte in? Wij bestrijden de hitte van gebouwen met platte daken. Laat nu je platte dak wit coaten zodat je een ‘koel dak’ creëert. De witte dak coating zorgt voor dat reflectie op gladde bitumineuze daken van onder andere garages, woonhuizen, pakloodsen en andere (bij)gebouwen. Een wit dak zorgt voor verlaging van de binnentemperatuur en geeft een  levensduurverlenging van 10 jaar de dakbedekking.    

Witte dakcoating / Houd uw dak koel


De meeste platte daken in Nederland zijn bedekt met zwarte bitumen. Maar het witte dak is sterk in opkomst. Dakcoating voorziet het zwarte bitumen dak van uw pand van een witte dakcoating. Daardoor wordt het zonlicht gereflecteerd en niet geabsorbeerd. Hierdoor wordt uw wit dak koeler en dat scheelt flink in de energiekosten. Onderzoek toont aan dat om één graad te koelen tenminste drie keer zoveel energie nodig is als om één graad te verwarmen. Het aanbrengen van een lichtgekleurde (vaak witte) DAKCOATING kan de binnentemperatuur met wel 7°C verminderen. Bovendien gaat dakbedekking op een koeler dak langer mee.
   

 

Temperatuurverschil


Een traditioneel (plat) dak met zwarte dakbedekking (bitumen/dakleer, EPDM, PVC, profielplaat) wordt op een zonnige dag ca. 30-40 graden C. warmer dan de buitentemperatuur door sterke absorptie van de zonnewarmte, met als gevolg een hoge warmtelast in het gebouw (warmteopbouw onder het dak).

Na de behandelingen van onze witte dak reflectie, zal het dak slechts 5 tot 10 graden C. warmer worden dan de buitentemperatuur op diezelfde dag. Dit betekent een temperatuurverschil van 35-45 graden C. ten opzichte van zwarte dakbedekking! Het gebouw met de witte dak reflectie heeft een veel lagere binnentemperatuur die minder varieert en comfortabeler is.

 

Voordelen witte dakcoating

  •  Binnentemperatuurverlaging mogelijk tot ca. 7°C
  •  Verduurzaming, levensduurverlenging van de  dakbedekkingi.v.m. extra beschermingslaag, zogenaamde dakosmose wordt voorkomen of vertraagd.

 

Eigenschappen witte dakcoating

 

  • Waterdicht: de witte dakcoating vormt een ondoordringbare bekleding; 
  • Soepel: de dakcoating kan dik aangebracht worden zonder risico voor barsten, hij volgt gemakkelijk de uitzettingen van de ondergrond dankzij zijn grote rekbaarheid; 
  • Verdraagt temperatuurschommelingen: de dakcoating is thermoplastisch; 
  • Dak dient op minimaal 2.5% afschot te liggen.
  • De witte dakcoating heeft vlamdovende eigenschappen;
  • Uv en vorstbestendig.