Bodemisolatie

HR++ isolatieparels: ideaal voor de krappe / vochtige kruipruimte


HR++ isolatieparels zijn EPS (piepschuim) korrels die wij in een gelijkmatige laag - los - op de bodem van de kruipruimte aanbrengen. De parels zijn herkenbaar aan de grijze kleur. De HR++ isolatieparels passen wij veel toe bij lage kruipruimtes en vochtproblemen. Een vochtige kruipruimte zorgt namelijk voor veel ongemak zoals schade aan de vloer en leidingen, schimmels (in muren en meubelen) en een muffe grondlucht. De grijze isolatieparels pakken het probleem aan bij de bron, namelijk de bodem.

HR++ isolatieparels op de bodem: gek idee!


In eerste instantie lijkt het aanbrengen van HR++ isolatieparels op de bodem van de kruipruimte maar een vreemd idee. Toch is de werking van de parels natuurkundig vrij eenvoudig te verklaren. Vocht condenseert namelijk op het punt waar warmte en koude samen komen (het dauwpunt). Deze condensatie vindt ook plaats onder de vloer in de kruipruimte. Door het aanbrengen van de HR++ isolatieparels verlaagt u het dauwpunt naar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer. Hierdoor wordt de vloer droog en voorkomt u schade aan houten en betonnen vloeren, maar ook vocht en schimmel in de woning. Het binnenklimaat wordt merkbaar beter.

 

Wat is de prijs voor parelisolatie?


De kosten voor het aanbrengen van de HR++ parels zijn o.a. afhankelijk van de bereikbaarheid, de hoeveelheid en de laagdikte. U kunt rekening houden met een indicatieve m² prijs vanaf € 20,00. Voor een exacte prijs willen wij u graag adviseren om contact met ons op te nemen. Wij sturen dan geheel vrijblijvend een specialist langs om de mogelijkheden te bekijken en u een exacte prijsopgave te kunnen geven. Dit kan natuurlijk voor zowel spouwmuurisolatie als ook op de vloerisolatie!

 

Nadelen HR++ isolatieparels


Zijn er ook nadelen aan het isoleren van de kruipruimte met HR++ isolatieparels? Een nadeel van dit isolatie systeem is dat het niet voldoende effect heeft in droge en hoge kruipruimtes. De werking van de HR++ isolatieparels is voor deze kruipruimtes beperkt. Wij adviseren in dat geval vloerisolatie . De HR++ isolatieparels adviseren wij alleen bij lage en vochtige kruipruimtes.

 

Voordelen van kruipruimte isolatie


Isolatie brengt veel voordelen met zich mee en is een oplossing voor veel problemen in de kruipruimte, zoals tocht, vocht en koudeval. De belangrijkste voordelen van bodemisolatie zijn:

  • Geen vocht meer in de kruipruimte. Dus uiteindelijk een positief effect op de temperatuur van de vloer.
  • Muffe luchtjes en schimmels in de kruipruimte behoren tot de verleden tijd.
  • Besparing op uw energierekening. Gemiddeld bespaart u zo’n 100 euro per jaar met bodemisolatie.