Renovatie woning Ouderkerk aan de Amstel

impregneren Ouderkerk aan de Amstel

Gevel Zandstralen en voegen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Ouderkerk aan de Amstel op de Achterdijk 19 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 

1) Het bestaande voegwerk verwijderen en nieuw voegwerk aanbrengen. (d.m.v. stofvrije afzuigingen)

2) Het HD- reinigen van het metselwerk. (d.m.v. steam+ reinigen)

3) Het uithakken/slijpen, HD-reinigen, opnieuw voegen, impregneren en afmeren van de schoorstenen. (schoorsteen onderhoud)

4) Aanbrengen van spouwmuurisolatie. (d.m.v. Supafil mineralen wol HR++)

5) Het impregneren van de gereinigde en opnieuw gevoegde geveldelen incl. het verzorgen van glasbewassing. (vloeibare basis)

6) Huur, transport, hang en klimmateriaal, aan- en afvoer bouwmaterialen en afvoer bouwpuin.

Testimonials

renovatie woningen Ouderkerk aan de Amstel

Voegen

Weer- en milieufactoren tasten door de jaren heen het voeg- en metselwerk van bakstenen muren en historische gevels aan. Zure bestanddelen uit regenwater kunnen het bindmiddel uit het voegmateriaal oplossen. De voeg wordt dan zacht en poreus, en is vatbaar voor vervuiling en afbraak. Daarnaast is voegwerk vaak niet professioneel uitgevoerd, wat de situatie verergert. Huur altijd een gecertificeerd bedrijf in wanneer u uw voegen laat herstellen. Voorkom hiermee schade aan uw pand. Wij geven op ons voegwerk 10 jaar garantie.

Na uw akkoord starten we met het herstellen van de voegen. De aangetaste voegspecie wordt er door ons deskundig uitgehakt. Daarna reinigen we de muurdelen. Vervolgens brengen we de nieuwe voegen aan. Wij kunnen alle soorten voegwerk voor u verzorgen zoals:

  • platvol voegwerk.
  • schaduw voegwerk
  • verdiept voegwerk.
  • knip- en snijwerk.
  • mechanisch verdichten.

Impregneren

Het impregneren van de gevel is een methode waarbij een speciale, waterafstotende vloeistof egaal over de gevel wordt aangebracht. Water en vocht kunnen dan niet meer binnendringen. Maar vocht uit de muur kan wel naar buiten. Zo blijft het huis ademen en de vochthuishouding reguleren. Impregneren gebeurt nadat wij de gevel hebben hersteld en het vochtprobleem hebben verholpen of de muur gereinigd hebben. Uw gevel houdt na de behandeling veel langer een fraai uiterlijk.

Voordelen:

  • Als het vriest zal de vorst niet in de stenen trekken. Dit voorkomt vorstschade.
  • U geniet langer van de schone gevel door verminderde hechting van vuil.
  • U kunt rekenen op een stijging van de levensduur én de waarde van uw gebouw. Het gebouw heeft minder snel kans op schade en is meer waard vanwege het goede onderhoud

HD - Reinigen

De reiniging met stoom gebeurt door met behulp van een hogedrukreiniger de stoom onder beheerste druk tegen de gevel te spuiten. Water wordt verwarmd (maximaal 150 graden C) en de druk (maximaal 180 bar stoomdruk) is laag. De combinatie van warmte en druk zorgen ervoor dat het vuil loslaat en wordt weggespoeld.

Diep doorgedrongen vuil kan niet met stoom worden gereinigd. Daarvoor zijn andere methodes beschikbaar, zoals zandstralen.

Voordelen:

  • De gevel zal langer mee gaan.
  • De gevel is beter bestand tegen weersomstandigheden.
  • De woning is meer waard.
  • De gevel is beter beschermd.

Het schoonmaken van muren, schoorstenen, aanbouwen, enz. wordt door HGT-Midden-Nederland B.V. schoongemaakt op een duurzame en revolutionaire manier, met Steam+ reinigen.
De nieuwste techniek Steam+ is een hogedruk-stoomtechniek die de unieke reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert.

Hoe werkt het?

Door water onder hogedruk te “oververhitten ”ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C aan de spuitnozzle.
Deze oververhitte stoom wordt vervolgens met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en maakt het mogelijk om zonder gebruik van chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen.
Daarnaast, omdat stoom veel minder “impact” (inslagkracht) heeft dan water, is de kans op beschadigingen minimaal.

Isoleren

Wat is Knauf Supafil Glaswol?
Supafil glaswol is een duurzaam- en kwalitatief hoogwaardig isolatiemateriaal. Supafil glaswol bestaat uit zachte witte glaswolvlokken van 89 procent gerecycled glas, soda, zand en kalksteen. Het product heeft een hoge isolatiewaarde.

Bij Supafil glaswol is een waterafstotend middel toegevoegd, waardoor dit materiaal zeer geschikt is voor spouwmuurisolatie. Bij regen wordt alleen de buitenmuur nat, het vocht dringt niet de isolatielaag in. Het isolatiemateriaal wordt onder hoge druk in de spouw geblazen en in de spouw samengeperst. Hierdoor vult het de hele spouw van beneden naar boven en kan het niet gaan inzakken.

Daarom is het van essentieel belang dat u een deskundige laat kijken hoe de voegen van de gevels er in zitten, wij zullen ook het afraden om te isoleren wanneer de voegen in slechte staat zijn, dan zullen we eerst dit probleem aanpakken. Alvorens we gaan isoleren.

Lambda waarde                   0.034 W/mk
RD- waarde bij 6 cm            1.76

D.m.v. een boorpatroon die wij zullen uitzetten op de gevel kunnen wij de spouwmuren voorzien van isolatie. Er worden kleine openingen geboord op de kruising van de lint en stootvoeg. (variërend van 14mm tot 22 mm)

Nadat de spouwmuur is gevuld met isolatie materiaal wordt het nieuwe voegwerk aangebracht of de gaten aangevoegd in bestaande voegkleur. De spouwvulling wordt gerealiseerd door de zgn. injectiemethode waarbij vooraf door het boren van kleine openingen ter plaatse van de voeg, de isolatiemassa in de spouw wordt geperst, hierbij wordt gebruik gemaakt, van het Multiflow-systeem waardoor een optimale vulling en isolatie is gewaarborgd.

de terugverdientijd zal ongeveer 4 jaar a 8 jaar zijn d.m.v. besparingen op de energie kosten.

  • (Goede isolatiewaarde)
  • Vochtwerend, zowel naar binnen als naar buiten
  • Optimale verdeling in de spouw zonder inzakken
  • De enige inblaas wol met een hoge constante isolatiewaarde
  • Geschikt voor een boordiameter vanaf 14 tot 22 millimeter (bij een smallere voeg)

Schoorsteenonderhoud.   

Voor aanvang van de werkzaamheden zullen wij beginnen met het toegankelijk maken van de schoorsteen. Dit wordt gedaan d.m.v. steigers en hangladders zodat wij via deze ladders bij de schoorstenen kunnen komen.

Het bestaande voegwerk van de schoorsteen wordt door ons verwijderd. Het voegwerk wordt met behulp van pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen uitgehakt tot een diepte van minimaal 10 mm of tot aan de metselmortel. Na het uithakken/slijpen van het bestaande voegwerk wordt de schoorsteen gereinigd.

Het metselwerk van de schoorsteen zullen wij reinigen d.m.v. HD- reinigen (zie werkomschrijving 2)

Na droging van de ondergrond zullen wij de schoorstenen opnieuw afvoegen t.w. platvol voegwerk. Het voegwerk wordt verdicht tot een hardheid klasse van VH 35 e.e.a. volgens de CUR-aanbeveling 61. Voegspecie samenstelling volume delen; 1: 3 bindmiddel (l deel portland cement  klasse A, kleur grijs/wit)  : 3 delen schoon gezeefd rivierzand. (witzand,  zandnummer 153)

Na droging van de ondergrond (winddroog) kan met impregneren worden gestart. De gevel crème, Hydrosil SL wordt d.m.v. vachtrollers en blokkwasten aangebracht, de vaste stofgehalte van de Crème bedraagt 25% en heeft de volgende eigenschappen;

  • - Dieptewerking:     dringt meerdere mm diep in de gevelsteen.
  • - Kleurloos:             transparant & damp doorlaatbaar alsook vocht en vuil werend en    vertraagt alg  aangroei.
  • - Verhoogt:              de isolatie waarde van de muur.

De bovenkant van de schoorsteen wordt meegenomen met het reinigen. (cement deklaag) Mocht deze kapot zijn of beschadigd zijn dan zullen wij dit repareren of vervangen. Naderhand zullen wij de cement deklaag behandelen met fillcoat. Dit is een coating dit voorkomt dat regenkant via de bovenkant van de schoorsteen kan indringen. Het dak wordt na het beëindigen van de werkzaamheden weer schoon opgeleverd, incl. het schoonmaken van de dakgoten.